Thema 2018

Thema Jeugd Aktief 2018!!

De Legende van de Stralende Smaragd

Jeugd Aktief neemt je dit jaar mee naar het traditionele Midden-Amerikaanse dorpje ˈEl Tostidoˈ en haar trotse bewoners de JAzteken.
Midden in het dorp, gelegen op een plateau in de berglanden van Midden-Amerika, staat een reusachtige tempel die door de JAzteken de ˈTempel van de Voorspoedˈ wordt genoemd. Tot op de dag van vandaag is niet duidelijk hoe men deze tempel ooit heeft kunnen bouwen, maar één ding is zeker: het is een indrukwekkend bouwwerk! Aan de buitenkant van de tempel zijn mysterieuze tekens en inscripties aangebracht. Volgens de legende vertellen die het verhaal van de oorsprong van de JAzteken en hun zoektocht naar het eeuwige geluk.

Opvallend is dat bovenin deze schitterende tempel een enorme smaragd straalt; de grootste en meest heldere edelsteen die ooit op aarde is aangetroffen. Volgens de JAzteken kan het niet anders zijn dan dat de straling van deze smaragd geluk brengt. Sterker nog, de JAzteken zijn ervan overtuigd dat zolang de smaragd straalt, zij zullen leven in liefde en voorspoed. Zoals je zult begrijpen, draait het leven van de JAzteken dan ook om het vereren van deze smaragd.
Maar de legende gaat verder… volgens de overlevering bewaakt de smaragd de meest waardevolle schat op aarde, verborgen in het hart van de tempel. Is deze schat de bron van al het geluk of verbergt de tempel een ander geheim?

Schrijf je in voor Jeugd Aktief 2018, want wij hebben je nodig bij het ontrafelen van deze eeuwenoude legende. Een belangrijke opdracht die we alleen jullie, de Jeugd Aktievelingen, toevertrouwen…