Jubileum
Jubileum


In 1968 ontstond het idee, in 1969 was de eerste editie; de jeugdweek. Dat betekent dat in 2018 de 50e editie op de kalender staat, en dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

50 edities met gemiddeld 800 deelnemers (maximum lag rond 1400, in de mindere jaren zo’n 500) betekent dat héél veel mensen ooit met Jeugd Aktief (de naam is ontstaan na het samenvoegen van jeugdweek en sportweek) hebben meegedaan. En nu nog; zeker 1 op de 10 Vughtse huishoudens heeft een rechtstreekse betrokkenheid bij Jeugd Aktief.

Al díe mensen, de huidige en de oud-vrijwilligers en natuurlijk onze doelgroep van basisschoolkinderen willen we onze verjaardag mee laten vieren. Dat doen we in
het weekend van 25 en 26 mei, op ‘ons’ evenemententerrein aan de Willem de Rijkelaan.

Receptie
Op vrijdag 25 mei trappen we af met een receptie voor genodigden. Dat zijn sponsoren, vertegenwoordigers van het gemeentebestuur, bestuurders van andere Vughtse jeugdverenigingen en personen die veel voor Jeugd Aktief betekenen. Zonder hun medewerking en hulp hadden we de 50 nooit gehaald.

Reünie
Aansluitend, om 20 uur, nodigen we iedere huidige en oud-medewerker van harte uit voor een reünie. Verhalen en herinneringen ophalen, de sfeer van toen weer proeven, mensen van toen weer eens ontmoeten. Dit wordt een groot feest van herkenning! Om in te kunnen schatten hoe druk het gaat worden vragen we geïnteresseerden zich aan te melden. Dat kan HIER

Kinderfestival
Op zaterdag staat het Vughtse publiek centraal. Om 11 uur gaan de poorten open van het unieke kinderfestival. In een sfeer die het midden houdt tussen Oerol en Festival Boulevard krijgen kinderen de kans zich uit te leven op creatief en sportief vlak. Graffiti-art maken? Je T-shirt pimpen? Een circusvoorstelling? Je eigen tracks mixen? Het kan! Aan de ouders wordt natuurlijk ook gedacht.
De inschrijvingen voor de Jeugdweek zijn ook tijdens dit festival.

Feestavond
Op zaterdagavond 26 mei hebben we de ‘kers op de taart’ gepland. Een grootse feestavond, met avondvullend de bekende coverband The Originals! Iedereen is welkom, en kaarten voor de fesetavond zijn verkrijgbaar bij de beide Vughtse Bruna’s, Hoepelman Kappers een het Moleneindplein en Den Otter Woninginrichting aan de Kerkstraat. Op=op!!

Symposium
O ja; we kijken ook naar de toekomst. Op 10 maart organiseren we een symposium voor kindervakantiewerk-organisaties uit het hele land. Door kennis te delen denken we nóg sterker te worden. Met 85 deelnemers van 15 organisaties moet dat zeker lukken! Klik hier voor meer informatie