2016
Vers van de Perz JA-Krant van 2016
 
Het Wonderlijke Labyrint

Ergens in het verre oosten, in het oude Perzische Rijk, ligt aan de rand van een uitgestrekte woestijn een klein - en op het eerste gezicht - rustig stadje met de naam: ‘Maghdad’. De zon staat hier de hele dag hoog aan de hemel en het is er heet… zinderend heet. Zoals ieder ander Oosters stadje bestaat ook Maghdad voornamelijk uit kleine huisjes, smalle straatjes en een groot marktplein, de Bazaar. 

Wanneer de zon opkomt, verandert dit belangrijke plein in een drukte van jewelste. Vanuit kleine winkeltjes en marktkramen proberen de marktlieden hun producten te verkopen. Er is voor ieder wat wils; van heerlijke dadels tot schitterende sieraden en van handgemaakte tapijten tot de pittigste kruiden. Maar…zodra de zon achter de rotsblokken is verdwenen en de de schemering haar intrede doet, verandert de Bazaar in een mysterieuze plek waar slangenbezweerders, waarzeggers en vuurspugers de dienst uitmaken. 

Vanaf de Bazaar is het enorme paleis van de sultan duidelijk zichtbaar. Omringd door dikke muren torent de gouden koepel van het paleis hoog boven de stad uit. Vanuit dit paleis heerst de sultan over Maghdad. Zelf komt de sultan maar één keer per jaar in het stadje, namelijk op de dag dat hij jarig is. De inwoners van Maghdad, de Maghdezen, organiseren dan een groot feest voor de sultan waarbij hij eist dat alle Maghdezen precies om twee uur ‘s-middags tegelijkertijd voor hem zingen. Dit feest voor de sultan is voor de Maghdezen het hoogtepunt van het jaar. Voor de rest is hun leven maar rustig en saai. Dag in dag, jaar in jaar uit: werken voor de kost! 

Tóch is het de laatste tijd wat onrustig in Maghdad. Aan alles valt te merken dat er iets vreemds in de lucht hangt. De grote stadspoorten worden nauwlettend in de gaten gehouden en op de normaal zo luidruchtige Bazaar wordt slechts gefluisterd. Er schijnt een vreemd rondreizend gezelschap op weg te zijn naar Maghdad. Nu is dat op zich niet zo vreemd; er komen wel vaker handelaren naar Maghdad, maar dit is anders! Door de smalle straten gaat namelijk het gerucht dat dit reizende gezelschap een magisch object meebrengt dat het leven van de Maghdezen wel eens volledig zou kunnen veranderen…

 
Inschrijving 2016

De inschrijving is voorbij! Het verliep dit jaar lekker vlot zonder al te veel problemen. Het was nog even spannend of er voor groep 3-4 geloot moest worden. De overige leeftijdsgroepen zaten vol, maar er hoefde voor hen niet geloot te worden. Omdat een aantal deelnemers niet op kwam dagen hoefde ook voor groep 3-4 niet geloot te worden. Na het gejuich in de zaal kon iedereen zijn formulier inleveren en kunnen alle delers die bij de inschrijving aanwezig waren mee doen. De inschrijving is nu definitief voorbij en er kunnen geen deelnemers meer worden aangenomen, hoe zeer het ons ook spijt.

Binnenkort krijgen de deelnemers een betaal link, pas na betaling is hun inschrijving écht definitief!

Tot in de week!!