1999
Archief 1999

"De zonnebeker van Tikal"

Midden in de jungle van Zuid-Amerika, staat vlakbij het dorpje Tikal een mysterieuze tempel. Bij deze tempel is de avonturier en onderzoeker Nick Forrest al jaren bezig het mysterie van deze tempel te ontsluieren. Hij wordt daarbij geholpen door vier plaatselijke bewoners. Deze hebben hem de legende van de zonnebeker van Tikal verteld. Deze beker zou namelijk mystieke krachten bezitten. En dit is zijn drijfveer, om samen met de vier inlanders achter de waarheid van de legende te komen. Maar alles wat hij tot nu toe heeft gevonden zijn wat opgravingen.
Vandaag heeft hij eindelijk de ingang van de tempel weten bloot te leggen. Nu komt hij tot de ontdekking dat dit geen tempel is waar je zonder gevaren naar binnen kunt gaan. Hij roept daarom de hulp in van een bevriende professor uit Nederland.
Deze verricht al jaren studie naar dit soort tempels en heeft hiervan een zeer grote kennis. Nu de professor gehoord heeft wat Nick Forrest gevonden heeft, maakt hij zich zo snel mogelijk klaar om naar de Zuid-Amerikaanse jungle te gaan. Zijn butler pakt al zijn spullen in en het avontuur kan beginnen.
 

 

De feitjes

Vanaf april is Jeugd Aktief op internet:    www.jeugdaktief.nl
“De Zonnebeker van Tikal” is het thema. De deelnemers aan deze week betalen:
    Groep 1-2  fl 35,-;
    groep 3-4 fl 40,-;
    groep 5-6 fl 40,- en
    groep 7-8 fl 47,50.
Ron van Vemde neemt het voorzitterschap van Bart Lips over.

 


 

 
De foto's van 1999
Search Tags